Idrottsförening satsa friskt

Satsa friskt i idrottsföreningen

Söker du en föreläsare som kan prata kring kost och hälsa med det satsande laget, ledarna och/eller föräldrarna i idrottsklubben och föreningen ni är engagerade i? Är ni ute efter någon som kan förmedla ett friskt satsande och naturligt tänkande kring mat, hälsa och hur ni kan göra en fokuserad satsning på att bra vanlig mat skapar förutsättningar för god hälsa och bra resultat i er idrottsliga satsning? Att äta bra är en förutsättning för goda vanor och att bli bra idrottare.

Ni kan bli föregångare och visa den vinnande vägen genom ett budskap som förmedlas utan pekpinnar och andra konstigheter. Kanske har ni målet ställt på att skapa ett större friskvårdande projekt för att främja hälsa med helhetssyn i föreningen i ett vidare begrepp än bara det rent idrottsliga resultatet genom att väcka dessa spännande frågor och behöver en extern inspiratör som belyser kost och hälsa i nya perspektiv.

Passa på att titta över och förbättra vanorna ni har kring mat och drycker för lagen vid träning och matcher, ert caféutbud i samband med matcher, träningsläger osv genom och göra er hälsosatsning mer heltäckande för tränare, lagen och andra engagerade i klubben.

Det är i barn och ungdomsåren man sätter bra kostvanor för hela livet och skolmat är en del, idrott en annan funktion som påverkar och en medvetenhet i dessa sammanhang är viktiga. Det skickar medvetna signaler till föreningens medlemmar, besökare och omvärlden att förnya och förbättra utbud, innehåll och föreningens riktlinjer kring dessa områden.  Att genom en målinriktad satsning exempelvis plocka bort vissa produkter i caféet, val av drycker/mellanmål och så vidare vid matcher och satsa på andra alternativ istället ger snabbt fina resultat. Det skulle garanterat röna stor positiv uppmärksamhet och påverka resultaten i klubben också.

PRODUKTER_STARTBILD

Bygg en hälsosam förening med helhetssyn med följande verktyg:

Inspirationsföreläsning för föräldrar

Klicka här för att läsa på den separata sidan för mer information om denna föreläsning

1-2 timmar huvudsakligen riktad till vårdnadshavare men är även ett utmärkt alternativ för en mer blandad intressegrupp. 

 

Utbildningsdag med workshop

Bygg på inspirationsföreläsning med något mer omfattande teori och en workshop som bjuder på diskussioner, praktisk övning och en summering för fortsatt arbete och en gemensam målframställan i syfte att uppnå en frisk, hälsosam och medvetet hälsoinriktad idrottsförening som vill arbeta kring en helhetssyn där idrottsprestation, kost och livsstil hänger ihop. Ni kommer att:

  • Få inspiration och ha nytta av dagen både i styrelse, ledararbetet och på ett personligt plan.
  • Lära er hur kosten påverkar din kropp, humör, hälsa och idrottsprestationer
  • Reflektera över vilken roll föreningens prestationer, mål och inriktning vad gäller kost kan ha för att påverka hälsan för barn, unga och vuxna
  • Få ta en titt på vår omvärld, hållbarhet och se vad 48 kg socker gör med oss människor
  • Djupdyka i målet att hitta en hälsosam kultur kring mat i idrottsföreningen. Diskutera kring utbud i föreningens caféverksamhet, vid matcher, uppmuntran och lägerdagar kan se ut.
6-7 timmar för hela föreningens nyckelfunktioner som styrelse, tränare, lagledare, barn och ungdomsledare, funktionärer i café och vid matcher, lägerverksamhet och liknande. Dagen kan delas upp i 3-4 delar med kortare pass över en längre tid. 

 

Förändringsarbete för caféutbud

Ta hjälp i ert förändringsarbete för ett förnyat och hälsosamt caféutbud och för att skapa hållbara riktlinjer och innehåll kring mat i idrottsföreningen för att få ett varaktigt, genomtänkt och lyckat resultat. Med stöd av extra konsultationer vid analys av er verksamhet och i genomförandet genomför ni arbetet på ett tidseffektivt och tryggt sätt. Det är kraftfullt att nå era mål med individuellt anpassat stöd i processen av någon utanför föreningen då detta tillför andra perspektiv, erfarenhet och hållbart resultat. Här kan även kompletteras med riktade inspirationstimmar för delar av föreningens arbetslag för ökad kunskap, insikt och tydligare målsträvan för föreningen. Exempel på detta kan vara när någon/några deltagit i en utbildningsdag och vill få extra stöd i implementering av praktiska förändringsarbetet av inköp, utrustning och planering. Det kan också innebära en kortare inspirationsföreläsning för att hela arbetslaget ska kunna sträva åt samma håll.

Offereras

 

Omdömen och kommentarer från tidigare deltagare

”En otroligt duktig och intressant föreläsare, jag vill ha ännu mer av detta”

”Jättebra dag. Trodde inte innehållet skulle vara så brett och lärorikt”

”Inspirerande och många insikter i detta spännande ämne!”

”Det som var särskilt bra var att få vakna upp om allt socker och allt annat i maten och få konkreta tips om förbättringar”

 

Cecilia Blidö kostvetare och föreläsare

Föreläsare och kursledare
Cecilia Blidö, kostvetare

 

 

 

För att göra en förfrågan eller bokning vänligen fyll i nedan formulär.

Du får svar så snart som möjligt.

 

 

 

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande